Airway

Design Tham & Videgård

Airway är ett svar på många arkitekters och projektörers önskan om ett elegant och neutralt belysningssystem med väl avbländat ljus. Armaturen är utvecklad för miljöer som kontor, lab, skolor, museum och andra offentliga miljöer.

Designen är en kombination av arkitektoniskt ljus och rumsskapande form som härleds från en analys av projekterings- och byggprocessen. Resultatet; en kostnadseffektiv belysningslösning som är lätt att applicera i olika rumstyper och fungerar med alla typer av tak och undertak.

”Systemet löser en komplex uppgift med en enkel form, en härledd design som ger ett tydligt svar”, säger Bolle Tham och Martin Videgård.

Airway finns som tak- och pendelarmatur.

Airway.

Bländskydd i mikroprismatiskt akrylglas från Jungbecker i kombination med optisk film från BrightView.

Bländskydd i opalt akrylglas.

I takutförandet har armaturen ett väl avbländat nedljus i kombination med ett avstämt indirekt ljus, vilket ger en mjuk aura-effekt mot taket. Pendelutförandet har enbart nedljus.

Den integrerade LGP-tekniken (Light Guide Prisma) i kombination med den egenutvecklade sidoemitterande LED-modulen skapar en mycket hög jämnhet och avbländning.

Systemet ger en kombination av arkitektoniskt ljus med en rumsskapande form.

Lysande linjer.

Lysande grafiska linjer och möten kan skapas utan störande ljusavbrott och skuggbildningar.

De rundade avsluten med kompletterande T- och X-kopplingar ger armaturen potential att gå från ett neutralt system till en dekorativ form.

Skapa T- och X-formationer

Under våren 2017 kommer systemvarianterna av Airway att erbjudas med enheterna; System Anslut, System Brygga och System Singel Slut. Detta ger Airway-systemet potential att gå från neutralt system, till ett unikt dekorativt system, utan begränsningar.

Airway Tak.

Airway Tak levereras komplett med fäste som monteras i taket. Armaturen hängs på takfästet för enkel anslutning och fälls sedan upp och låses med stoppskruvar.

Airway Pendel. Lanseras under våren 2017.

Airway Pendel levereras komplett med armatur-clips och justerbara upphäng som går att justera steglöst i höjd och sidled, vilket ger ett kostnadseffektivt montage.

Produktinformation
Airway Tak

För de senaste nyheterna.