Villkor och reklamation

Försäljning
ateljé Lyktan AB säljer direkt till företag och butiker med verksamhet inom belysning, inredning samt el- och byggentreprenad. Vi leverera även till verksamheter i den offentliga sektorn, så som stat, kommun och landsting.

Är du som privatperson intresserad av någon av våra produkter så ber vi att få hänvisa till någon av våra återförsäljare. Lista över några av dessa finner du på vår hemsida eller om du så vill kan ni kontakta vår kundsupport och få hjälp med att hitta närmsta återförsäljare.

Allmänna leveransvillkor
Leverans FCA, ateljé Lyktans lager, enligt INCOTERMs 2000. Administrativ kostnad på 100:- tillkommer på order som understiger 5000:- nettovärde. Order för samtidig leverans inom Sverige, som överstiger 5000:- nettovärde levereras fraktfritt (DDP, INCOTERMs 2000). Stolpar levereras fritt fabrik.

Försäkring
All transport sker på köparens risk. Vid inträffad transportskada skall köparen omedelbart anmäla skadan till transportbolaget.
I övrigt gäller allmänna leveransbestämmelser enligt ALEM09

ALEM09
Allmänna leveransbestämmelser avseende elektriskmaterial för leverans och användning i Sverige, utarbetade av EIO - Elektriska installatörsorganisationen och SEG –Sveriges Elgrossister.
ALEM09, PDF

Garantiregler
5års produktgaranti, 5års garanti på elektroniska drivdon.
10års garanti: För armaturer med inbyggd LED finns möjlighet att köpa till ytterligare 5 års garanti mot en nettomerkostnad om 5% av ordervärdet. Denna utökade garanti måste aktivt väljas av dig som kund och registreras av ateljé Lyktans orderavdelning. Den utökade garantin kan anges med en tilläggstext redan i armaturspecifikationen; t.ex "Quad 260 24W LED 209220 med 10 års garanti.

Reklamationer och Returer
Gemensamt för både returer och reklamationer är att kontakt med säljare/kundsupport alltid måste tas innan varor sänds till oss. Vid kontakt med oss erhåller ni ett returnummer som skall användas för att märka godset.

Retur
Returer som anmäls och returneras senare än två månader efter leverans krediteras ej. Retur utan returnummer och överenskommelse med säljare godkänns ej. Avtalad retur skall vara försedd med referensnummer samt vår referensperson. Lägst 25% avdrages vid kreditering och utgör hanteringskostnader. Returer av produkter som ej ingår i nu gällande prislista krediteras ej.

Reklamation
Vid reklamation kan ni använda ALEMs standar blankett som finns att ladda ner här nedan. Vi ser helst att ni kontaktar er säljkontakt eller vår kundsupport s så snart ni upplever problem med någon av våra produkter. Detta för att vi snabbare skall kunna göra en bedömning av vilka åtgärder som behövs för att avhjälpa ert problem. Är det en reklamation med retur så gäller att kontakt med säljare/kundsupport måste tas för att erhålla ett returnummer innan varor sänds till oss.

Om du som privatperson vill reklamera en vara så skall du alltid vända dig till inköpsstället som då kommer att sköta kontakten med oss.
Reklamationsblankett för ALEM09